Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Σαρακοστιανές Λιχουδιές

Μιας κι έρχεται Σαρακοστή, ας ξεκινήσουμε με μερικά σαρακοστιανά μυστικά(λιγότερο ή περισσότερο γνωστά):

  1. Χαλβάς, προσωπικά ο καλύτερος είναι της Δραπετσώνας(Αγ.Δημητρίου 7-9, Δραπετσώνα και Πραξιτέλους 155 Πειραιά). Πριν κάποιο καιρό δεν τον έβρισκες παντού, τώρα είναι πιο εύκολο να τον εντοπίσεις. Έτσι π.χ. τον βρήκα πίσω από το Public στο Σύνταγμα σ'ένα γωνιακό μαγαζί που βγάζει και σακιά με όσπρια, ξηρούς καρπούς κλπ κλπ κι έχει κι άλλες νοστιμο λιχουδιές, όπως επίσης και στον Ιορδάνη στην Ν.Ιωνία.

2. Η επόμενη λιχουδιά όντως είναι ακόμη κάπως σαν μυστική, μη ευρέως διαδεδομένη ακόμη κι έρχεται πάλι από την Δραπετσώνα. Είναι το Κυκλαδίτικο Παστέλι Δραπετσώνας , με μέλι και κρασί. Το βρίσκεται σε μικρές διάφανες πλαστικές κασεττίνες σε μπαστουνάκια. Δυστυχώς δεν το φέρνουν ακόμη πολλά καταστήματα, ίσως να είναι σε μικρή παραγωγή. Αλλά πιστέψτε με αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε.Εμένα μου άρεσαν τα κλασσικά ξερά παστέλια με την ζάχαρη και όσες φορές είχα δοκιμάσει τα μελάτα δεν μου είχαν κάνει κλικ. Αλλά μόλις με κέρασαν από αυτό τα ξέχασα όλα τ'άλλα. It's a must. Σίγουρα θα το βρείτε στο κατάστημα της Δραπετσώνας(κάντε κανένα τηλέφωνο να σας πουν για άλλα μαγαζιά που το προμηθεύει(210.46.16.448).

     3.Καλό είναι και το χειροποίητο παστέλι που βρήκα στον Ιορδάνη(επίσης σε μπαστούνια), το συναγωνίζεται το παραπάνω αλλά δεν το φτάνει(μάλλον του λείπει το κρασί από μέσα).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου