Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Γαλακτομπούρεκο

Μια από τις αγαπημένες μου  γλυκο-λιχουδιές, το γαλακτομπούρεκο :) Οι περισσότεροι θα ξέρετε φυσικά το γαλακτομπούρεκο του Κοσμικόν. Ποτέ δεν με έχει απογοητεύσει η γεύση του. Πάντα φρέσκο(και πως να μην είναι με τέτοια κατανάλωση που έχει), τρώγεται άνετα και μετά από πολλές μέρες.
Ένα γαλακτομπούρεκο όμως όχι τόσο γνωστό αλλά εξίσου καλό είναι αυτό της Χριστίνας (Γ.Παπανδρέου 165 στην Μεταμόρφωση).Και άλλοι λένε ότι έχουν το καλύτερο γαλακτομπούρεκο αλλά αυτό όντως είναι ένα από τα καλύτερα. Η κρέμα του δεν είναι τόσο σφιχτή όσο του Κοσμικόν αλλά η γεύση του είναι unpaiktable!!!!(απαίχτου και γλύκας γωνία)  :) Κι επειδή τα γλυκά του ταψιού μας φέρνουν αναμνήσεις από γιαγιάδες,γιορτές κλπ η ευγενέστατη κυρία Χριστίνα σας φέρνει όλες αυτές τις αναμνήσεις στο μυαλό.


Λουκουμάδες (μιαμ,μιαμ,μιαμ!!!)

Που θα βρούμε τους καλύτερους λουκουμάδες της πόλης? Μα φυσικά στου Κτιστάκη στην Ομόνοια(Σωκράτους 59). Λουκουμάδες θα βρείτε κι αλλού αλλά λουκουμάδες γεμιστούς με μέλι που τους δαγκώνεις και γεμίζει με μέλι το στόμα σου δεν θα βρεις εύκολα.

Υ.Γ. Δυστυχώς επειδή η περιοχή δεν είναι όπως παλιά, χωρίς να έχω νιώσει ιδιαίτερο κίνδυνο πάντως, καλό είναι να πάτε εργάσιμες ημέρες και ώρες ή τουλάχιστον όταν ακόμα είναι μέρα...


Σαρακοστιανές Λιχουδιές

Μιας κι έρχεται Σαρακοστή, ας ξεκινήσουμε με μερικά σαρακοστιανά μυστικά(λιγότερο ή περισσότερο γνωστά):

  1. Χαλβάς, προσωπικά ο καλύτερος είναι της Δραπετσώνας(Αγ.Δημητρίου 7-9, Δραπετσώνα και Πραξιτέλους 155 Πειραιά). Πριν κάποιο καιρό δεν τον έβρισκες παντού, τώρα είναι πιο εύκολο να τον εντοπίσεις. Έτσι π.χ. τον βρήκα πίσω από το Public στο Σύνταγμα σ'ένα γωνιακό μαγαζί που βγάζει και σακιά με όσπρια, ξηρούς καρπούς κλπ κλπ κι έχει κι άλλες νοστιμο λιχουδιές, όπως επίσης και στον Ιορδάνη στην Ν.Ιωνία.

2. Η επόμενη λιχουδιά όντως είναι ακόμη κάπως σαν μυστική, μη ευρέως διαδεδομένη ακόμη κι έρχεται πάλι από την Δραπετσώνα. Είναι το Κυκλαδίτικο Παστέλι Δραπετσώνας , με μέλι και κρασί. Το βρίσκεται σε μικρές διάφανες πλαστικές κασεττίνες σε μπαστουνάκια. Δυστυχώς δεν το φέρνουν ακόμη πολλά καταστήματα, ίσως να είναι σε μικρή παραγωγή. Αλλά πιστέψτε με αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε.Εμένα μου άρεσαν τα κλασσικά ξερά παστέλια με την ζάχαρη και όσες φορές είχα δοκιμάσει τα μελάτα δεν μου είχαν κάνει κλικ. Αλλά μόλις με κέρασαν από αυτό τα ξέχασα όλα τ'άλλα. It's a must. Σίγουρα θα το βρείτε στο κατάστημα της Δραπετσώνας(κάντε κανένα τηλέφωνο να σας πουν για άλλα μαγαζιά που το προμηθεύει(210.46.16.448).

     3.Καλό είναι και το χειροποίητο παστέλι που βρήκα στον Ιορδάνη(επίσης σε μπαστούνια), το συναγωνίζεται το παραπάνω αλλά δεν το φτάνει(μάλλον του λείπει το κρασί από μέσα).



Πως μου ήρθε?

Η ανακάλυψη λιχουδιών από ανέκαθεν!!! ήταν η αδυναμία μου κι επειδή τον τελευταίο καιρό με βρίσκω να ψάχνω διευθύνσεις μικρών ή μεγαλύτερων μαγαζιών που έχουν κάτι το ξεχωριστό είπα να το μοιραστώ και με άλλους ιντερνετικούς ταξιδευτές(surfers για τους φίλους).
Όποιος θέλει να συνεισφέρει τα δικά του γευστικά tips,αλμυρά ή γλυκά είναι ευπρόσδεκτος.